Email account aanmaken

Stap 1. Log in op DirectAdmin.

Geen toegang tot jouw hosting? Vraag ons jouw gegevens door te sturen.

Stap 2. Zodra je bent ingelogd, zie je bovenaan een knop E-Mail Accounts in de sectie 'E-mail Manager'

Hier klik je op, gevolgd door het linkje ”Create account” welke je rechtsboven op deze pagina ziet staan.

Hiermee kom je op de pagina waar je een e-mail account kunt aanmaken. Je krijgt nu een scherm te zien waar je zelf de gebruikersnaam (het stukje voor @jouwdomeinnaam.be) en het wachtwoord van je het mailadres kunt invoeren. Ook het aantal te verzenden mails (Send Limit) en de opslagruimte (Email Quota) zijn hier in te stellen.

Voor de opslagruimte (Email Quota) kan je een 0 aangeven zodat hier geen limiet van toepassing is indien je dat wenst.

Stap 3. Klik nadat je alles hebt ingevoerd, op “Create account” waarna het systeem jouw e-mail account gaat aanmaken.

Nadat je dit hebt gedaan, krijg je een scherm met alle gegevens. Deze gegevens heb je nodig om het account in te kunnen stellen in een e-mailclient.

Stap 4. Controle via webmail Je kunt nu testen of je login goed werkt door in te loggen op jouw webmail die je meestal kan bereiken door de volgende url in te geven in jouw browser: https://jouwdomeinnaam.be/webmail waarbij je jouwdomeinnaam.be vervangt door je eigen domeinnaam. Meer info omtrent de webmail kan je hier terugvinden.

Indien je je mail ook wilt toevoegen aan je mailprogramma, surf naar de instellingen van mijn e-mailaccount.

copixa inschakelen?

Copixa inschakelen om dit uit te voeren kan ook altijd. Surf naar Ik heb een andere vraag en omschrijf zo gedetailleerd mogelijk wat wij voor je kunnen doen.