Niet via het formulier op mijn website/webshop

Spam helemaal vermijden is zo goed als onmogelijk. Als je onderstaande tips volgt, zal het aantal spam mails in jouw mailbox wel verminderen:

1. Blokkeer de afzender

Teveel spam van dezelfde afzender? Je beschikt in om het even welk mailprogramma over de mogelijkheid om een afzender te blokkeren. Blokkeren helpt alvast deze niet langer te ontvangen.

2. Spam rapporteren

Ook bij webmail beschik je over de mogelijkheid om een specifieke mail als spam te rapporteren. Mails van afzenders die regelmatig worden gerapporteerd worden op termijn door de spamfilters automatisch geblokkeerd.

3. Zet je e-mailadres niet online

De spammers halen, meestal door gebruik te maken van robots, hoofdzakelijk de mailadressen van het internet. Als je e-mailadres niet op het internet staat, gaan ze het daar alvast niet vinden.

4. Afmelden op nieuwsbrieven

Probeer je systematisch uit te schrijven op nieuwsbrieven. Meestal kan je deze mogelijkheid terugvinden onderaan de mail. Die mogelijkheid voorzien om zich uit te schrijven is een wettelijke verplichting.

5. Gebruik Outlook of Gmail

Webmail zoals Outlook of Gmail voorziet standaard in betere spamfilters dan de meeste providers. Je kan je eigen emailadres hiervoor gebruiken, in combinatie met een outlook.com of gmail.com mailbox.

6. Verhoog jouw beschermingsniveau

Gebruik je Outlook? Dan is er standaard een spamfilter voorzien waarvan je deels de instellingen zelf kunt bijsturen. Outlook beschikt ook over de mogelijkheid om het beschermingsniveau te verhogen. Hoe je dit kunt instellen? Neem een kijkje op de website van Microsoft.

Niet op een link klikken (die je niet kent) helpt niet alleen de spam te verminderen, maar virussen worden veelal op deze manier verspreid. EÊn klik kan in dit geval heel vergaande gevolgen hebben....

Hulp of advies nodig? Neem vrijblijvend contact met ons op. We behandelen jouw vraag zo snel mogelijk.