FTP accounts

Standaard copixa settings

Jouw hosting account heeft standaard één (s)FTP login. De standaard login gegevens hiervoor zijn als volgt:

Gebruikersnaam

Jouw cPanel gebruikersnaam

Wachtwoord

Jouw cPanel wachtwoord

Hostname

ftp.jouwdomein.com

Protocol

Kies sFTP indien mogelijk, anders FTP

Poort als je sFTP gebruikt

22

Poort als je FTP gebruikt

21

Als je inlogt met je cPanel gebruikersnaam en wachtwoord krijg je toegang tot alle bestanden en mappen.

Extra FTP accounts aanmaken

Als je een extra (s)FTP login wil aanmaken, kun je extra (s)FTP accounts toevoegen. Dit is vooral handig als je iemand toegang wil geven tot een map, zonder ze toegang te geven tot het gehele account of alle mappen.

Een account aanmaken met toegang tot alle mappen:

Stap 1. Log in op cPanel door jouw domeinnaam in te voeren gevolgd door /cpanel. Bijvoorbeeld: https://jouwdomeinnaam.be/cpanel

Indien je je cPanel gegevens niet weet, vraag ons dan jouw login gegevens te bezorgen.

Stap 2. Ga naar FTP accounts in de sectie 'Bestanden'

Stap 3. Vul onder FTP-account toevoegen een gebruikersnaam en wachtwoord aan.

Je hebt nu een extra FTP account aangemaakt die toegang heeft tot alle bestanden en mappen binnen de 'public_html van je account. (website folder) Alle bestanden die je upload in deze map zullen te zien zijn op je website. Als je bijvoorbeeld afbeelding.png upload in je public_html map kan deze afbeelding door iedereen bezocht worden via https://jouwdomeinnaam.be/afbeelding.png.

copixa inschakelen?

Copixa inschakelen om dit uit te voeren kan ook altijd. Surf naar Ik heb een andere vraag en omschrijf zo gedetailleerd mogelijk wat wij voor je kunnen doen.