πŸ”Wat is een SSL-certificaat?

Alle data (contactformulieren, wachtwoorden, betaalgegevens) die je naar een website verstuurt, legt een lange weg af. Het is perfect mogelijk dat een hacker onderweg die data onderschept en eventueel misbruikt.

Met HTTPS kan die lange weg beveiligd worden. Door het beveiligen van jouw webruimte (via SSL-certificaten) wordt alle communicatie (dataverkeer) tussen jouw computer en de webserver versleuteld uitgewisseld. Zo kunnen bijvoorbeeld persoonsgegevens en betalingsgegevens veilig en versleuteld verstuurd worden.

Vanaf juni 2018 markeert Google alle sites die niet voorzien zijn van een geldig SSL-certificaat expliciet als β€œonveilig”. Een SSL certificaat kan je herkennen aan het slotje in de adresbalk en zorgt voor het encrypteren van alle verkeer tussen de website en de computers of smart devices van bezoekers (formulieren, betalingsgegevens, wachtwoorden, etc.).

Is mijn website beveiligd met SSL?

Om na te gaan of jouw website wel degelijk is beveiligd met een SSL-certificaat, kan je in Google Chrome surfen naar jouw domeinnaam. Zie je een hangslot verschijnen net voor je domeinnaam? Dan is je website correct beveiligd met SSL. Is dit niet het geval? Stuur ons je aanvraag om SSL aan jouw website of webshop toe te voegen.

Meer info over het hebben en houden van een SSL certificaat kan u terugvinden in ons blogbericht β€œHTTP vs. HTTPSβ€œ.